Quantore

Quantore is één van de grootste spelers in de kantoorartikelen markt in de Benelux. Meer dan 450 ondernemers zijn aangesloten als lid van de coöperatie. De core business van Quantore is de groothandel in kantoorartikelen met een omzet van €150 miljoen en een assortiment van 23.000 artikelen.

De uitdaging

In de rol van coöperatie, ondersteunt Quantore haar leden niet alleen met goede inkoopcondities en betrouwbare logistiek, maar ook op commercieel gebied. Quantore ondersteunt hierin op verschillende manieren, van in- en outdoor signing en branding tot radio campagnes. Online is het echter lastiger voor Quantore om hun leden te ondersteunen.

Dit komt doordat alle leden hun eigen website beheren. Dit maakt het moeilijk voor Quantore om uniformiteit te creëren online. Quantore mistte een tool om content te publiceren op de websites van hun leden. De leden hadden juiste moeite om hun website up-to-date te houden en in de online informatiebehoefte van de klant te voorzien.

De oplossing

Het doel wat werd gesteld was om de organische traffic via Google te vergroten en de engagement op de websites te verbeteren, terwijl de leden worden ontzorgd bij het up-to-date houden van hun website. Om dat te bereiken heeft Virtual Retail een Quantore microsite geïntegreerd in de websites van de leden. Virtual Retail heeft de Google profielen van 120 leden geoptimaliseerd, waarbij het organische bereik, de fysieke winkelbezoeken en belletjes vanuit het Google profiel enorm zijn gestegen.

Met het Virtual Retail Platform hebben we de engagement en conversie op de leden websites sterk verbeterd. Eerst hebben we de lokale leden geconnecteerd door een Quantore microsite te integreren in de websites. Vervolgens hebben wij de leden geactiveerd door de nieuwste marketing & product content te pushen naar hun websites, in de vorm van een inspirerend magazine en bannering. Uiteindelijk converteren we de consument naar een aankoop in de webshop of een winkelbezoek. Dit gehele proces wordt gemeten en gerapporteerd in het dashboard.

Resultaten

– Totale views van Quantore leden op Google is met 140% gestegen
– Website bezoeken vanuit Google profielen gestegen met 29%
– Fysieke winkelbezoeken vanuit Google gestegen met 28%
– Belletjes naar winkel vanuit Google gestegen met 24%

Meer weten?